Нов инцидент с питбул, нахапал дете и баба му

За нов инцидент с питбул

съобщиха от пресцентъра на МВР преди минути. Снощи към 18.30 часа бил получен сигнал в Районното управление в Дупница за нападнати от куче 4-годишно дете и баба му. Инцидентът е станал в района на „Развесената върба“ (в градската градина) в града.

Кучето нахапало жестоко по главата момиченцето, което се разхождало с баба си и майка си в градината. Според struma.bg питбулът се отскубнал заедно с верижката си от ръцете на собственика и нападнал разхождащите се. Животното захапало за тила детето, а 62-годишната му баба – Стефанка, която се опитала да го отърве от кучето, била ухапана по предмишницата на едната ръка.

Минаващи по алеите на градската градина, станали свидетели на нападението на питбула, се обадили на тел. 112.  Веднага на място пристигнали екипи на полицията и на Бърза помощ. След оказана медицинска помощ, пострадалите са се прибрали в дома си.

Ченгетата установили коя е собственичката на питбула, която живеела наблизо. По думите й животното е скъсало синджира, с който било вързано, и избягало.

За случая е уведомен дежурен прокурор, образувана е преписка.

Подобни статии

Top