Нов обир в дома на д-р Иван Димитров, застрелял Плъха

Този път крадецът е спипан от полицията

Д-р Иван Димитров от Пловдив, който в нощта на 2 март 2018 г. застреля с незаконен пистолет крадеца Жоро Джевизов-Плъха, отново е станал жертва на обир. Плъха беше влязъл да краде в работилница в двора му, този път мъж е проникнал направо в жилището на лекаря на ул. „Лука Касъров“ зад областната управа в Пловдив, съобщава 24plovdiv.bg.

Д-р Димитров е бил извън къщи със семейството си. Когато се прибрали, съпругата на лекаря Жулиета Желязкова забелязала вътре непознат мъж. Имало разбит прозорец на жилището и вероятно крадецът е влязъл оттам.

Жулиета се обадила в полицията и пристигналите два дежурни патрула на Второ РУ заловили на място 37-годишен мъж. Той е криминално проявен и осъждан. Спотайвал се в апартамента и бил приготвил за изнасяне различни вещи. Оказал е съпротива при задържането си.

По данни на полицията сигналът за обира е подаден на спешния телефон 112 около 22.00 ч. снощи. На място пристигнали два дежурни патрула на Второ РУ. С полицейска заповед мъжът е задържан за едно денонощие, а по случая е образувано е бързо производство.

Преди 3 години и половина д-р Иван Димитров не се беше обадил в полицията, а се саморазправи с крадеца. Той беше оправдан от два различни съдебни състава на Окръжния съд в Пловдив по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Предстои делото да се гледа в Апелативния съд.

Подобни статии

Top