Нов паркинг в „Западен“, събира 30 коли (СНИМКИ)

Районният кмет Димитър Колев инспектира новия паркинг на улица „Бряст“

Завърши изграждането на изцяло нов паркинг в „Западен“. Паралелно с това  бе облагородена и цялата зона в района около него.

Съоръжението е на улица „Бряст“ и е за 30 автомобила, като местата ще бъдат отдавани под наем само на живеещите тук. Паркингът се простира на площ от 700 квадратни метра, като е изграден с два пласта настилка по 4 сантиметра от неплътен и плътен асфалтобетон.

Целият район около паркинга е основно обновен. Изградени са 253 квадратни метра тротоари с нови вибропресовани плочки, подменени са и 190 метра бордюри. Направени са и подстъпи за детски колички, а достъпът на автомобили до тротоарите е ограничен с антипаркинг колчета. Целият проект е на стойност 68 500 лева.

„Този паркинг бе изключително важен за района. Мястото около медицинските общежития е една от най-невралгичните точки в „Западен“, тъй като повечето студенти ползват лични автомобили и често се стига до конфликти за места с живеещите тук. Затова решихме да изградим това съоръжение, което ще се ползва само от хората в района“, заяви кметът на Димитър Колев, след като лично инспектира съоръжението.

Подобни статии

Top