Нов паркинг за над 50 коли правят в „Централен“

В понеделник започва изграждането на паркинга на ул. „Антон Тайнер“  

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов заедно със своя екип и представители на ОП „Градини и паркове“ направи оглед с цел уточняване на озеленяването и местата за поставяне на ново осветление на паркинга на ул. „Антон Тайнер“.

Начало на строителните дейности ще бъде дадено от представители на Община Пловдив в понеделник, 21.05.2018г. в 11:00 часа.

Георги Стаменов напомня на всички собственици на автомобили в района да освободят зоната около бъдещия паркинг в понеделник (21.05.2018)

„На входовете на жилищните сгради в квартала сме залепили уведомителни писма за проекта и за датата, на която започваме изграждането на паркинга.“, казва кметът на „Централен“ и добавя, че новите 55 паркоместа ще бъдат готови за максимално кратко време.

В непосредствена близост до мястото се намира и детската площадка на ул. „Капитан Райчо“ 42-44, която до броени седмици ще бъде готова. На този етап строителната фирма изчаква бетонът да набере якост, след което ще бъде положена ударопоглъщата настилка и ще бъдат монтирани съоръженията.

След поредица от дискусии с живущите в квартала Георги Стаменов стигна до консенсус и изпълнителите стартираха работа на 23-ти април.

Кметът инспектира и площадката в междублоковото пространство на ул. „Младежка“, която ще бъде готова най-късно през юни.

„Площадката не е готова, но децата вече се събират на нея и играят до късно.“, споделят жители на квартала.

Подобни статии

Top