Нов пожар до ТИР-паркинга в Асеновград, горският от снощи още тлее (ВИДЕО)

Нов пожар пламна тази нощ около 2.00 ч. в Асеновград.

Подпалило се е нерегламентирано сметище край ТИР-паркинга край града. Три пожарни автомобила са гасили огъня – един от Асеновград и два от Пловдив, съобщи за DCNEWS шефът на асеновградската пожарна Величко Бришимов.

По думите му в този район са горяли гуми, които вероятно са се запалили от сухи треви и храсти. Достъпът до сметището е труден, тъй като е обрасъл с дива растителност и диви орехи, затова често роми, които претърсват боклуците, палят тревите, като се опитват да си осигурят достъп. Най-вероятно това е и причината за снощния пожар.

Подобен пожар е имало и миналия петък, припомни Бришимов.

Шефът на пожарната съобщи, че почти е погасен огънят над училище „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Запад“. 6 пожарни автомобила с 12 огнеборци са участвали в гасенето на пожара. Освен двете пожарни коли от Асеновград, там също са пратени екипи от Пловдив.

Припомняме, че огънят пламна около 19:00 часа в труднодостъпна горска местност. Освен служители на пожарната, в гасенето са участвали 10 лесничеи от ДГС-Асеновград с пожарен автомобил и 35 доброволци.

Гори гората край училище „Свети Свети Кирил и Методий“ в Асеновград

Пожарът е обхванал  6-7 дка смесена гора. Ликвидирани са били две огнища, като огнеборците са изградили верига, за да достиген водата до мястото. През нощта е оставен един екип на пожарната в Асеновград, за да наблюдава района, тъй като все още е имало тлеещо огнище. Днес ще бъде изпратен още един екип да смени пожарникарите, които са прекарали нощта на пожара.

Снимка и видео: Ирина Стоилова

Подобни статии

Top