Нов съдия встъпи в редиците на Районен съд – Пловдив

Досега съдия Къдринска е била прокурор в Смолянкската районна прокуратура

Вихра Къдринска встъпи официално в длъжност „Съдия“ в Районен съд – Пловдив. До настоящият момент тя е работела като прокурор в Районна прокуратура – Смолян и с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 08.06.2021г. е назначена на длъжност „съдия“ в Районен съд – Пловдив.

На церемонията по встъпването, Вихра Къдринска положи клетва и подписа клетвен лист и акт за встъпване в длъжност, в присъствието на Председателя на Районен съд – Пловдив Иван Калибацев, който я поздрави с добре дошла, пожела й да бъде здрава и да изпитва удовлетворение от  работата си като съдия.

Поздравления за встъпването си в длъжност и пожелания за здраве и професионални успехи съдия Къдринска получи и от Председателя на Окръжен съд – Пловдив Розалия Шейтанова, която беше официален гост на представянето.

Вихра Къдринска е завършила „Право“ в Бургаски свободен университет. Има над 22 години юридически стаж, като повече от 20 години работи в органите на съдебната власт – Окръжен съд – Смолян и Районен съд – Чепеларе. От 2000 г. е Районен прокурор на РП – Чепеларе до 2019 г., а след това преминава в редиците на Районна прокуратура – Смолян.

Подобни статии

Top