Нов спонсор влиза в Ботев (Пловдив)

Шефът на ПИМК Илиян Филипов влиза в Борда на директорите, очаква се фирмата му да спечели поръчката за довършването на стадион „Христо Ботев“

Анонсираното от спортния директор Асен Караславов увеличение на бюджета на Ботев (Пловдив) ще стане възможно заради помощта на нов спонсор.

Очаква се в близките седмици Илиян Филипов от фирма ПИМК, която даде и най-ниската оферта за довършване на стадион „Христо Ботев“, да влезе в Борда на директорите.

Той ще помага на настоящия бос Георги Самуилов в издръжката на клуба.

Очаква се именно Филипов да получи и поръчката за строежа на стадиона, пише „Меридиан мач“.

От клуба вече ще могат да са по-конкурентни на трансферния пазар и да осигурят и средства за по-високи заплати на футболистите.

Вече има набелязани попълнения от чужбина, като едно от тях е любимецът на бултрасите Даниел Кайзер.

За възможността вратарят да се върне в Ботев потвърди Караславов.

Междувременно заместник-кметът на Пловдив Пламен Райчев съобщи, че следващата седмица ще бъде обявена обществената поръчка за стадион „Христо Ботев“.

„Комисията по контрол на обществените поръчки имаше въпроси към нас, които почти сме изчистили, и очакваме до края на седмицата да получим решението и идната седмица да обявим обществената поръчка“, заяви Райчев.

В деня, в който бъде обявена поръчката, ще станат ясни и подробности относно процедурата.

Както е известно, държавата отпусна 25 милиона лева на Ботев за довършването на „Колежа“.

Сумата обаче не е достатъчна изцяло за проекта, който според запознати ще излезе над 35 милиона лева. Така че ще се търси допълнително финансиране.

Подобни статии

Top