Нов удар по иманярите! Арестуваха трима в Казанлъшко

Старинни монети и предмети са иззети при спецоперация на криминалисти от Стара Загора

155 старинни монети и предмети, както и четири метал-детектора са иззети при акция на криминалисти от ОДМВР-Стара Загора в две села в областта, съобщи пресцентърът на МВР. В полицейския арест са задържани трима мъже, а по случаите са образувани досъдебни производства  за иманярство.

В хода на проведена от  служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – Стара Загора операция са извършени обиски в имот в николаевското село Нова махала. Той бил обитаван от 49-годишен мъж. Там криминалистите намерили и иззели метал-детектор, 118 различни старинни монети и предмети.

Последвало претърсване и на адрес  в село Зимница, ползван от 30-годишен мъж. При обиска също били открити метал-детектор и 37 различни старинни монети и предмети.

В рамките на операцията била обискирана и друга къща в селото, обитавана от 41-годишен мъж, откъдето са иззети 2 метал-детектора.

Образувани са три досъдебни производств и е уведомена Окръжна прокуратура – Стара Загора. Мъжете са задържани с полицейска мярка до 24 часа.

Работата по документирането на престъпната им дейност продължава, под наблюдението на прокуратурата.

Подобни статии

Top