Нов заразен с коронавирус в Пловдив, 522-ма са случаите в страната

30 станаха случаите на COVID-19 под тепетата

Нов случай на заразен с коронавирус е регистриран в Пловдив за изминалото денонощие. 64-годишен мъж е приет за лечение в болница „Каспела“, съобщи ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски, председател на Националния оперативен щаб. Общо за Пловдив случаите стават 30, уточни той. От тях интубираните в интензивни отделения са четирима. Един от случаите е на военнослужещия от Карлово, който в момента е интубиран в „Каспела“, посочи Мутафчийски.

За вчерашния ден починалите са четирима.

Още един мъж е издъхнал в „Пирогов“, съобщи ген. Мутафчийски.. То е 49-годишен и не е бил съобщен във вчерашния ден, тъй като пробата му е потвърдена вечерта. Пациентът е постъпил в тежко състояние в „Пирогов“, бил е интубиран, а след това е починал. Взета му е проба и тя се е оказала положителна. Така случаите на починали пациенти са два в „Пирогов“ и два от болница „Св. Анна“. За цялата страна починалите са общо 18 души, а средната им възраст е 65 години, уточни Мутафчийски.

24 са новите случаи за изминалото денонощие.

Общият брой на заразените с COVID-19 досега е 522-ма. Броят на починалите е 18, а 37 са излекуваните, съобщи Мутафчийски.

Последните положителни проби са констатирани в София (13 случая), Стара Загора (3 случая), Бургас (1 случай), Перник (2 случая), Сливен (2 случая), Русе (1 случай), Пловдив (1 случай) и Кърджали (1 случай). Сред заразените е момче на 17 години от Бургас. В Стара Загора заразените са трима – лекар на 35 години, семейство – майка и син, като синът се е върнал от Англия, а бащата е дал положителна проба вчера. Заболели са още двама мъже в Перник, които са на домашно лечение , в Сливен – две жени на 32 и 62 години, които са в инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. В Русе – мъж на 21 години, завърнал се от Англия, който е на домашно лечение. В Пловдив – мъж на 64 години, а в Кърджали – мъж на 71 години, настанен в болницата.

В София трима души са настанени в „Пирогов“, в Александровска боница – двама и във Втора градска болница – 1. Амбулаторни са 8 случая.

299 са заразените мъже – 57% от случаите, заразените жени са 223 – 43%. Най-малкият пациент е на 1 година, а най-възрастният – на 86 години. Средната възраст на заразените е 46,5 години.

1 2 3

Подобни статии

Top