Нова българска победа в Колоездачната обиколка на Камерун

Борислав Иванов спечели и 5-ия етап и поведе при спринтьорите, Николай Генов води убедително при катерачите, битката за жълтата фланелка стана много оспорвана

Българските колоездачи продължават с отличното си представяне в Международната колоездачна обиколка на Камерун. Националът Борислав Иванов спечели за втори пореден ден, като бе най-бърз с време 2:17:26 и в петия етап около Дуала с дължина 95,9 км. Той изпревари с финален спринт Харуна Илбудо от Буркина Фасо, останал на 40 секунди. Трети на 42 секунди е Артюс Тела от Камерун.

По този начин Борислав Иванов облече и фланелката за най-добър спринтьор.

Йордан Андреев завърши с основната група на 18-о място на 1:20 след Иванов, Николай Генов от ПКД „Цар Симеон 1896“ е 20-и, а съотборникът му Дениз Рюстемов е 41-ви.

В битката при катерачите продължава да води Николай Генов, а на местата до шестото са само българи – Борислав Иванов, Йордан Андреев, Петър Димитров, Лъчезар Ангелов и Мартин Папанов.

Битката за жълтата фланелка стана много оспорвана. Французинът Алекзандър Леониен от „Мартиг“ я отмъкна от българския си съотборник Йордан Андреев, като и двамата са с еднакви времена. Трети, с изоставане само от 2 секунди е представителят на домакините Клове Камзон, следван само на 6 секунди от Николай Генов още някаолко колоездачи.

Подобни статии

Top