Нова фирма довършва зоопарка на Пловдив, нужни са още 900 000 лв.

Допълнителните разходи са изчислени от работната група, назначена от кмета

Още близо 900 000 лева с ДДС ще даде община Пловдив за довършването на зоологическата градина. Допълнителните разходи са изчислени от работната група, назначена от кмета Здравко Димитров, която трябваше да обследва състоянието на зоопарка, съобщава Радио Пловдив. Досега за спряната преди повече от 4 години атракция са изплатени 4,1 млн. лв. на фирмата изпълнител „Запрянови 03“, която спечели обществената поръчка на стойност 4,5 млн. лв.

Останалите 458 000 лв. по поръчката няма да се изплатят, тъй като няма основание за това и голяма част от завършените елементи вече са амортизирани, посочи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев. „Това, че са фактурирани, не значи, че ще ги разплатим. Фирмата има право да заведе дело, това е нейно право„, каза той.

Според строителния заместник-кмет при прекратяването на договора за зоопарка общината няма да дължи нищо.

В този вид няма как да продължим строежа на зоопарка. Какво обяснява строителя, може би има своите основания. Ние сме институцията, която дава средствата, и ще направим всичко по закон„, коментира заместник-кметът. Предстои да се търси нов строител на зоопарка, който да довърши атракцията.

Подобни статии

Top