Нова фирма поема сметосъбирането по селата, от началото на март в Асеновград чистят контейнерите по график

От началото на месеца е възобновено и ежедневното сметосъбиране във всички квартали на Асеновград.

Фирма „КМД“ поема сметосъбирането и сметоизвозването на битовите отпадъци във всички 27 населени места в община Асеновград. Договорът е сключен на 1 март след открита процедура за фирма-изпълнител, съобщи кметът на д-р Емил Караиванов.

307 контейнера тип „бобър“ трябва да бъдат доставени според новите договорни отношения. За качествено извършване на услугата ще бъдат поставени и 600 кофи за смет.

От новата услуга по поддържане на чистотата по селата  ще се възползват 12 320 жители на асеновградска община.

От началото на месеца е възобновено и ежедневното сметосъбиране във всички квартали на Асеновград. Честотата на извозването на боклука се редуцира с един ден, а рестрикцията беше въведена още през октомври миналата година, заради липсата на достатъчно средства за разплащане с  комуналната фирма.

От 1 март 6 сметосъбирателни машини функционират на територията на града и кварталите Горни и Долни воден. Асеновград  е разделен на седем района.  В експлоатация  е и специализирана техника тип „лодка“.

За първите два месеца на годината са отремонтирани 52 броя контейнери. Причината за почупените съдове за смет се дължи най-вече на недобросъвестни граждани. Работници от обслужващата фирма се натъкват на повредени контейнери за смет най-вече в централната част на града- по улиците „Съединение“, “ Марица“, „Стара планина“ и „Цар Освободител“.

Подобни статии

Top