Нова измама в Асеновград! Мъж измъкна 870 лв. от баба, казал, че е социален

Измамникът е задържан, бил рецидивист

По искане на Районна прокуратура – Пловдив съдът задържа обвиняем, представил се за социален работник и така измамил 75-годишна жена, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

55-годишният измамник В.Х. е с постоянна мярка задържане под стража по искане на териториалното отделение на прокуратурата в Асеновград. Повдигнато му е обвинение за това, че на 16.02.2021 г., в гр. Асеновград, обл. Пловдив, в условията на опасен рецидив, е възбудил и поддържал заблуждение у 75-годишна жена, като се представил за социален работник и я уверил, че ще получи социално помощ за две години в размер на 2 800 лева, като с това й причинил имотна вреда в размер на 870 лева.

Мъжът пристигнал същия ден в Асеновград. Той срещнал на улицата 75-годишната жена и я заговорил. Представил се за социален служител. В.Х. обещал да я уреди да получи социална помощ от  2 800 лева за две години, защото такава й се полагало като вдовица и пенсионерка.Той обяснил още, че за да вземе парите, трябвало предварително да му даде 870 лева, които щели да й бъдат върнати с обезщетението, както и да попълни молба.

Възрастната жена се съгласила и му дала парите. Измамникът ги взел и веднага напуснал града. По-късно е бил установен от полицията и задържан.

В.Х. е осъждан многократно за измами.

Определението на Районен съд – Асеновград подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в тридневен срок.

Подобни статии

Top