Нова община в Пловдивско пламна от COVID-19, броят на болните в областта расте

Oбщият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област е 498.

Хоспитализираните лица за двата дни – понеделник и днес, са 6, като общият брой на лекуваните в болниците е 59. В отделенията има и хоспитализирани пациенти, които чакат резултат и потвърждаване за COVID-19. Оздравелите пациенти са 122, като за последните 48 часа са 14. На домашно лечение са 304. Това съобщи по данни на РЗИ областният управители и председател на Оперативния кризисен щаб Дани Каназирева.

Сред новите случаи най-младият пациент е младеж на 19 години, който е хоспитализиран, а най-възрастният е мъж на 82 години – на домашно лечение. Сред новорегистрираните има трима служители на фирма за обработване на документи за чужбина, като там се извършва проучване и са дадени указания за противоепидемични мерки от РЗИ. Имаме и нов случаи на мъж, който е посетил мача ЦСКА – Локомотив в столицата, той е на домашна изолация.

„Към момента нямаме други нови огнища. Повечето от случаите не са свързани, но се проучват контактни лица и РЗИ дава необходимите предписания. В последните дни се увеличава броят на хората, които по желание си правят тест за коронавирус. Ситуацията се следи и анализира ежедневно. В понеделник предстои заседание на Медицинския щаб“, коментира областният управител.

Към днешна дата най-много заболели има в Пловдив – 311. В останалите общини: Карлово – 19, Кричим – 22, Хисаря – 4, Родопи – 57, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 20, Раковски – 7, Марица – 10, Асеновград – 18, Брезово – 2, Куклен – 3, Садово – 6, Първомай – 1.

Нова община е Съединение с 1 регистриран случай.

Подобни статии

Top