Нова организация на движението по бул. „Васил Априлов“

„Зелена вълна“ по реконструираната част на бул. „Васил Априлов“

За да се облекчи автомобилният трафик, по открития днес реконструиран участък на бул. „Васил Априлов“ е въведена нова организация на движение. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Борислав Кръстев.

Синхронизирана е работата на всички светофари в отсечката от бул. „Пещерско шосе“ до бул. „Шести септември“. Запазен е досегашният двуфазен режим на уредбата на кръстовището на бул. „Васил Априлов“ с „Пещерско шосе“ с местно гъвкаво управление от трафик-детектора. Променен обаче е режимът на светофарната уредба на кръстовището с бул. „Шести септември“. Там е въведена така наречената пълна турбина, тоест движението се пуска само от едната посока, а останалите изчакват.

По този начин беше реализирана организация миналата година на кръстовището между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Източен“.

В съответен работен режим са координирани изградените при реконструкцията на „Васил Априлов“ нови светофарни уредби на кръстовищата с бул. „Свобода“ и ул. „Данаил Николаев“.

„Идеята е да осъществим „зелена вълна“, така че автомобилният поток да се предвижва без спиране между „Пещерско шосе“ и „Шести септември“, коментира Борислав Кръстев. Той предупреди шофьорите и пешеходците да бъдат особено внимателни, докато свикнат с новата организация на движение.

Подобни статии

Top