Нова площадка за отдих и игра изграждат в село Златитрап

Дълго чаканото облагородяване на  зоната започна с церемония по символична първа копка

Ново зелено пространство за отдих и игра на децата изгражда община „Родопи” в село Златитрап. Обектът се  намира в парковата зона на родопското село.

Дългочаканото облагородяване на  зоната започна с церемония по символична първа копка. Началото поставиха кметът на община „Родопи” Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов и председателят на общински съвет „Родопи” Георги Цанков. В церемонията се включиха още кметът на село Златитрап Анелия Уланова, представители на фирмата, която ще извърши строителството, както и много жители на селото.

На територия от един декар ще бъде изградена площадка за игра на деца от 3 до 12 години, зелени площи, алеи с ударопоглъщаща настилка, ще бъдат оформени и места за  почивка.

Детската площадка е с площ от 200 кв. м. Предвижда се поставяне на пясъчник, комбинарано съоръжение за игра, къщичка -сметало и люлки. Съоръжението ще бъде отделено с цветна ограда, висока един метър. За строителството са осигурени близо 40 хиляди лева от бюджета на община „Родопи” за тази година.

„Ще видите колко красиво ще стане. Цялото пространство ще бъде изградено като се спазват всички съвременни стандарти за качество и безопасност”, коментира кметът на общината Павел Михайлов.

Кметът на селото Анелия Уланова обеща, че новият зелен кът ще се ползва от всички жители на Златитрап и поръча на хората да пазят красивата придобивка.

Още в първия месец от управлението на новото ръководство в Златитрап седем улици, които са били на мека настилка са чакълирани. „Това е само началото, ние няма да спрем да работим , за да се случват добрите неща за селото”, обединиха се кметът на „Родопи” Павел Михайлов и неговият заместник Владимир Маринов.

Подобни статии

Top