Нова порция сняг довечера, готови ли са от „Чистота“?

Пуснаха 15 машини срещу нощния сняг в Пловдив

Нова порция сняг ни очаква довечера, съобщиха от общинското предприятие „Чистота“. Според шефа на комуналното предприятие Иван Стоянов валежите ще бъдат обилни.

Той заяви, че в предприятието са в готовност да реагират на прогнозирания от метеоролозите снеговалеж.

Тази нощ 15 разпръсквача на сол са обработили улиците на Пловдив, посочи Стоянов. Така от предприятието са успели да се справят с 10-сантиметровата покривка.

Според шефа на „Чистота“ от следващата седмица се очаква да започне постепенно и трайно затопляне на времето.

Днес от югозапад валежите временно ще отслабват и в много райони за кратко ще спрат, но привечер от юг отново ще се активизират, прогнозират синоптиците на НИМХ при БАН. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от северозапад и в източната половина от страната ще е умерен до силен.

Максималните температури в по-голямата част от Северна България ще са около нулата – там ще вали сняг. В Южна България и по Черноморието температурите ще са до 6-8 градуса, като снегът временно ще преминава в дъжд и ще има условия за обледяване на проводници.

В събота ще преобладава облачно време, на места ще превали слаб сняг. Вятърът в Западна България ще стихне. Сутрешните температури ще са отрицателни – в Северна България ще са и под минус 5 градуса, а дневните ще са предимно между 0 и 5 градуса. В неделя ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се затопля, повече в източната половина от страната, където вятърът ще е умерен. След временно спиране на валежите, към вечерта от юг-югозапад ще завали дъжд.

В началото на следващата седмица затоплянето ще продължи, но в много райони, главно в Южна и Източна България ще превалява дъжд.

Подобни статии

Top