Нова придобивка в парк „Моливчета” в Северен

Специална серия детско кошче за отпадъци „мече“

Нова придобивка зарадва малките посетители на парк „Моливчета” в район „Северен”-детско кошче за отпадъци „мече”. То е специална серия, изработено е от много устойчива пластмаса, подходяща за външна среда. Вътре в него се намира поцинкован кош, който се почиства периодично.

Атракцията бе открита от кмета на район „Северен” Стоян Алексиев и Магдалена Данчева-ръководител на бригада „Нова градина”-гражданско обединение за общественополезна дейност гр. Сливен.

За първи път в Пловдив се поставя подобен вид кошче за боклук, чиято е цел е да научи децата да изхвърлят отпадъците в определените за това места, използвайки този забавен начин.

От 2018 г. администрацията на район „Северен” съвместно с бригада „Нова градина” , която е съставена изцяло от доброволци, се грижат за облагородяването на единствения по рода си парк в града под тепетата. Нетрадиционните съоръжения в парка провокират по по-нестандартен начин децата и възрастните да опазват околната среда чиста.

По случай хубавия български празник 1-ви март едно от дърветата в парка бе облечено в червено-бяла премяна. Къщичките-хранилки за птици вече са напълнени с просо и очакват своите обитатели-пролетните птици.

Подобни статии

Top