Нова процедура за омбудсман на Пловдив, два гласа не стигнаха на Савина Петкова да заеме поста

Савина Петкова събра подкрепата на 32 общински съветници

Кандидатурата ѝ беше подложена на гласуване в Пловдивския общински съвет днес след завършила конкурсна процедура, на която тя се класира на първо място, информира Радио Пловдив.

Савина Петкова събра подкрепата на 32 общински съветници и така не успя да бъде избрана за омбудсман, тъй като не ѝ достигнаха два гласа.

За Христо Паунов гласуваха 6 съветници,а 8 се въздържаха. 

След обявена от председателя на ОбС Александър Държиков пауза за консултация с юристи, стана ясно, че в случай на невъзможност да бъде утвърден от съветниците нов омбудсман, в едномесечен срок трябва да бъде обявена нова процедура.

Припомням, че кандидатите за позицията бяха 7. Преди гласуването от Пловдивския ОбС Веселина Александрова от ДБ поиска отлагане на точката, тъй като съветниците не са били запознати с концепциите на кандидатите за обществен посредник.

На това обаче се противопостави лидерът на групата на ГЕРБ Йордан Илиев с аргумент, че с отказа си да обсъдят предложените резултати от комисията по проведената процедура, те декларират единствено недоверието си към работата й.

Срокът за новата процедура за избора на омбудсман започва да тече от днес.

Подобни статии

Top