Нова трагедия в живота на Христо Мутафчиев! Почина баща му

Драмата се случва няколко седмици преди юбилея му

Нова голяма трагедия беляза живота на обичания от всички артист от Карлово Христо Мутафчиев, съобщава регионалният сайт „ПБ Новинар“. Тя се случва няколко седмици, преди председателят на Съюза на артистите да отбележи 50-годишния си юбилей. Почина и баща му.

Стефан Мутафчиев е издъхнал вчера на 72-годишна възраст, след боледуване в хоспис в София. Мутафчиев бе изключително обичан от местните в Карлово и от колегите си, разказаха някои от тях. Той е бил болен от година и нещо, но след смъртта на съпругата си Драга, е рухнал.

Трагедия сполетя Христо Мутафчиев

Стефан често споделял пред приятели, че не можел да прежали Драга. Тя също се ползваше с голямо уважение в града. Дълги години работеше в община Карлово.

Все още не е ясно кога ще бъде погребението на Стефан Мутафчиев. Сигурно е обаче, че ще бъде в Карлово. Датата и часът не са уточнени, тъй като се чака сестрата на актьора, която живее в чужбина.

Ето какво написаха опечалените колеги от читалището в Карлово за кончината на Мутафчиев Старши:

„Има такива хора – интересни и стойностни, преминаващи по пътя си с достойнство и усмивка, умеещи да оценят силата и красотата на живота. Стефан бе един от тях! Скъпи приятелю, ти бе от хората, които правят света по-цветен и интересен, по-смислен и богат. От хората, които понякога, макар и рядко, съдбата изпраща на точното място в точното време. Изпраща ги, защото има нужда от тяхната енергия и сила, от техните емоции и мечти, от тяхната упоритост и воля. Чрез всичко това през годините ти стана част от духа на това място, част от живота на този град, част от историята на всеки от нас. За всички нас ти никога няма да бъдеш просто Стефан – ти си оставаш единственият, нашият Стефан Мутафчиев! Благодарим ти за спомените! Почивай в мир, приятелю! С много тъга и обич – твоите колеги от Народно читалище „Васил Левски – 1861г.“ и Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ – Карлово.“

DCNEWS поднася съболезнования на семейството!

Подобни статии

Top