Нова версия на Златната ябълка: Пътничка олекна с пет стотака

Глобиха пътничка с 500 долара за недекларирана ябълка

Кристъл Тадлок пътувала с полет на Delta Air Lines от Париж за Денвър, Колорадо, през миналата седмица.

На борда на самолета стюардесите раздали на пътниците ябълки. Тадлок не била гладна и прибрала ябълката в чантата си, за да я изяде по-късно. Това се оказва първата ú грешка.

Втората ú грешка била, че при пристигането си в САЩ тя не декларирала ябълката. Тадлок била избрана на произволен принцип за претърсване от митническите власти и тъй като не била декларирала ябълката, била глобена с 500 долара.

“Наистина е нелепо някой да преминава през това и да бъде третиран като престъпник заради един плод”, споделя Тадлок пред местната телевизия Fox 31, цитиран от profit.bg.

Митническата служителка се държа саркастично и не прояви разбиране, казва Тадлок.

“Тя ме попита дали пътуването до Франция ми е излязло скъпо. След като казах „да“, без да се досещам защо ми задава този въпрос, тя ми каза, „предстои да стане още по-скъпо, след като ви глобя с 500 долара,” добавя Тадлок.

Тадлок сега се притеснява, че ще изгуби членството си в Global Entry Status – система, при която предварително одобрени пътници, считани за нискорискови, преминават по-бързо през пунктовете за сигурност и митническите проверки.

Тя също така се опасява, че отсега нататък ще бъде претърсвана при бъдещи полети.

Подобни статии

Top