Нова жертва на коронавируса, 31 са заразените, един от тях в Пловдив

Общият брой на заразените са 915 души

31 са положителните проби за изминалото денонощие, от тях 16 са в болници. Общо 915 са заразените, увеличението е с 3,5% от вчера. Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски.

В София са 13 заразените, в Плевен – 6, Видин – 4, Смолян – 3, в Сливен са двама, в Пловдив, Велико Търново и Ямбол – по един.

При медицинския персонал са 76 случаите, което е 8% от всички заразени, като 7 са новите заболели медици. Най-много са във Видин – четирима. Това са медицински сестри от интензивното отделение и кардиологията, фелдшер от Спешна медицинска помощ и лаборант. В ИСУЛ е заболял един медик, в Смолян – един лекар, дерматолог от частен кабинет и в Сливен – една медицинска сестра.

Излекувани  са 6 пациенти. Във ВМА те са двама, амбулаторни – четирима. 167 души стават. 8 са излекуваните деца.

Броят на починалите нарасна с още един. Вчера е починал един човек във ВМА на 66 години с онкологично заболяване. Преди два месеца той е прекарал операция на дебелото черво и при химиотерапията се заразил. Общо починалите са 43-ма, уточни ген. Мутафчийски.

По думите му в София остава най-голямото огнище – с 534 случая. 141 от тях са в болница, 24 в интензивни отделения. 259 са приетите в болница за страната, 36 от тях са в интензивни отделения.

Подобни статии

Top