Новак Джокович се прибра в Сърбия (ВИДЕО НА ЖИВО)

Вижте как го посрещнаха като герой, ако не се ваксинира ще пропусне и „Ролан Гарос“

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович се завърна в родната си Сърбия, ден след като властите в Австралия окончателно решиха да го депортират. Федералният съд взе единодушно решение да отхвърли обжалването му да остане в страната и да защитава титлата си от Australian Open. Джокович ще трябва да плати и всички разноски по делото.

Сърбинът бе посрещнат от 30 телевизионни екипа, сред които и български, но отказа да дава изявления.

 

В нощта преди завръщането на тенисиста в Белград се проведе митинг в негова подкрепа, а мили думи за него осветяваха в продължение на един час фасадата на най-високата сграда в града, информира NOVA. Тя се превърна и в своеобразен екран, на който се развя и сръбският трикольор и надпис: „Ноле, ти си гордостта на Сърбия”.

В същото време стана ясно, че Новак Джокович ще може да участва на Ролан Гарос, само ако се ваксинира срещу Covid-19. Това обявиха източници от френското правителство, цитирани от АФП.

Според информацията във Франция ще бъде въведена задължителна ваксинация за всички професионални спортисти, които искат да се състезават в страната. По-рано този месец спортната министърка на Франция Роксана Марасинеану обяви, че Джокович ще може да защитава титлата си от Откритото първенство на Франция, дори и да не се ваксинира. Сега обаче позицията на правителството се е променила и ваксинацията ще бъде задължително условие за участие в турнира от Големия шлем.

Подобни статии

Top