Нови 13 заразени в Сърница, дете на 6 години с положителна проба в Доспат

Жена от Ракитово е във Велинградската болница

РЗИ Пазарджик информира за 14 потвърдени положителни проби за COVID-19. 13 от пробите са от град Сърница. Тези случаи не бяха съобщени сутринта от Националния информационен портал. В публикуваната справка бяха оповестени само две положителни проби, съобщи Радио Пловдив.

Новопотвърдените са четирима мъже и девет жени. Една от жените е хоспитализирана в „МБАЛ-Велинград“ ЕООД. Положителните резултати са на изследвани, като контактни.

Последната проба е на жена от град Ракитово, която също е хоспитализирана в „МБАЛ-Велинград“. Миналия месец тя се е завърнала от Гърция и е била под карантина. Влошаване на здравето й наложило да потърси на 10 юни медицинска помощ. Взетата й проба се оказва положителна за коронавирус. Семейството й е поставено под карантина.

Дете на 6 г. от Доспат е с положителна проба за COVID- 19, съобщиха от РЗИ – Смолян. То е без оплаквания.

През последното денонощие е регистрирана още една положителна проба за област Смолян – жена от с. Борино, която работи и живее на територията на друга област.

С последните два случая общият брой на заразените с коронавирус в родопския град достигна 97. Четирима от тях са настанени в болници, а останалите са на 28-дневна домашна изолация, под наблюдение от личните лекари.

Top