Нови 3 златни и 2 бронзови медала за България от СП по таекуон-до ITF

Равносметката за нашите преди днешния последен ден е 20 медала – 8 златни, 3 сребърни и 9 бронзови

Петият ден на Световния шампионат по таекуон-до ITF в неолимпийската версия в Пловдив е поредният успешен за българските състездатели, които добавиха още 5 медала към актива си. Нови 3 златни и 2 бронзови медал завоюваха националите в зала „Колодрума“.

Никола Николов доказа класата си в дисциплината при мъжете „специална техника“ и победи конкуренцията на казахстанци, корейци, руснаци и чехи, които достигнаха до последната фаза.

Василена Йорданова срази съперничките си по пътя към титлата в категория до 52 килограма и също от днес е световна шампионка на „спаринг“ при жените.

Голям успех записа и националния тим отборно на „специална техника“ в състав Никола Николов, Кирил Илиев, Николай Петков, Дени Велев и Любомир Бакалски. Петимата спечелиха златото, благодарение на девет точки от три удара. Това беше достатъчно да победят Камбоджа и Гърция, които останаха втори и трети в генералното класиране от достигналите до тази фаза 27 държави.

Любина Лесова беше спряна на полуфинал от бъдещата шампионка Ана Мария Кипорис (Гърция) и завърши надпреварата при жените в „спаринг“ до 77 килограма с бронзов медал.

Още един медал за България при девойки (отборно) на „форма“ заслужиха Ния Христова, Екатерина Иванова, Лилия Митрева, Фердина Николаева и Елена Любомирова, които станаха бронзови медалистки в конкуренцията на 31 държави.

До момента равносметката за българите на Световното първенство за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани е 20 медала – 8 златни, 3 сребърни и 9 бронзови.

Днес е последният ден на шампионата, който се очертава да бъде доста динамичен от към категории и дисциплини. Предстоят финалите на самозащита ( мъже , жени, юноши и девойки), силов тест-чупене ( мъже и жени), отборно – спаринг ( мъже, жени, юноши и девойки), както и церемонията по награждаванията и закриване на 21-то Световно първенство в Пловдив.

В състезанията участват 1588 таекуондисти от 80 страни.

Подобни статии

Top