Нови 50 места „Синя зона“ в Асеновград

С новите улици за платено паркиране общият брой на местата се увеличава на  220.

С още 50 места се разширява зоната за платено паркиране в Асеновград. От днес „синя“ зона влиза в сила за улиците „Речна“ и „Иларион Макариополски“.

Нови 30 паркоместа са разчертани по цялата отсечка от бул.“Васил Левски“ до ул.“Цар Освободител“. Платени стават и новоизградените 20 места в района зад НЧ „Родолюбие“.

Новите зони за платено паркиране вече са обозначени със знаци. Платеното паркиране ще работи всеки делничен ден от 8 до 17 часа, като цената за час престой е един лев. Сумата ще се заплаща първоначално само с  SMS на телефон 13331.

“ С новата зона за платено паркиране напълно е обхваната централната част на града. Тъй като местата за спиране на автомобилите в центъра не са достатъчно, се наложи общината да разшири Синята зона, „ обясни ресорният заместник-кмет Димчо Темелков.

С новите улици за платено паркиране общият брой на местата се увеличава на  220. С 14 хиляди лева повече е приходът от паркиране и престой в „синя“ зона за първите шест месеца на годината. От началото на годината до юни са събрани  87 хиляди лева, отчитат от община Асеновград.

Подобни статии

Top