Нови 700 000 хиляди лева влизат в община Раковски

Площадка за екстремни спортове в Раковски  и нов физкултурен салон в Белозем  до края на годината

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров и неговият заместник Йовко Романов подписаха договорите по двата одобрени проекта в Разплащателната Агенция на Държавен фонд „Земеделие“.

Единият от проектите  е за изграждането на нов физкултурен салон на ОУ „Гео Милев“ в Белозем, а другият за площадка за екстремни спортове в Раковски.

Проектите бяха  одобрени от Фонда  по „Програмата за развитие на селските райони с подмярка „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове по мащаби инфраструктура“ и „Основни услуги и обновяване на селата и селските райони“.

Новият физкултурен салон на училището в Белозем ще бъде построен и  оборудван с всичко необходимо за  функционирането му. Стойността на проекта е 81 978,30   хил. лв.

Площадката за екстремни спортове ще включва   скейт и байк шанса и ще бъде изградена на  терена на обособения  огромен спортен център между двата квартала на Раковски „Секирово“ и „Ген. Николаево“. Стойността на одобрения проект  е 484 427,46  хил.лв. В новоизграждащият се мащабен спортен комплекс вече има изградени тенис кортове, предстои откриването на две футболни игрища  заложени в бюджетната програма на общината, а в бъдеще ще бъде построен и голям градски плувен басейн. Към спортният комплекс ще има обособени и 66 паркоместа.

Предстои  процедура по избор на изпълнител  и при благоприятни обстоятелства обектите по двата проекта ще бъдат готови до края на годината.

Подобни статии

Top