Нови арести на футболни хулигани след пловдивското дерби - DC news

Нови арести на футболни хулигани след пловдивското дерби

Нарушителите на реда ще бъдат съдени от Районния съд, 7 са фенове на Ботев, скоро ще арестуват и привърженици на Локо

Тази сутрин в Пето РУ са отведени 7 фена на Ботев (Пловдив), нарушили обществения ред по време на дербито в събота. До края на деня ще има още арестувани, сред които и привърженици на Локомотив (Пловдив), обяви  главен инспектор Костадин Спасов, началник сектор Опазване на обществения ред в Пловдив.

Припомняме, че усилената работа за установяване самоличността на извършителите на спортното хулиганство стартира непосредствено след приключване на мача между отборите на Локомотив и Ботев.

На част от извършителите са съставени актове по Закона за охрана на обществения ред при спортни мероприятия. Останалите ще бъдат дадени на съд в рамките на днешния ден.

Транспортирането им до Районен съд – Пловдив вече бе извършено от сградата на Пето РУ.

„Установили сме 9 лица, 7 от които отведохме в съда, а на двама са съставени актове. Сред тях има и едно непълнолетно лице. Глобите, които са предвидени според закона, са от 1000 до 3000 лева за първо нарушение и от 2000 до 5000 лева за второ нарушение, лишаване от право за посещение на футболни срещи, обществено полезен труд и 15 дни задържане под стража.

Искам категорично да кажа, че продължаваме сериозно с действията си след футболната среща. До края на деня ще бъдат установени още лица, като сред тях ще има и фенове на Локомотив.

Тези, които сме задържали към момента са на възраст от 20 до 31 години, единият е с повторно нарушение.

От тук предупредждавам, че както действията ни след тази среща, така и за предстоящи мачове, ще бъдат много строги“, заяви Спасов.

Източник: МВР, plovdivnews.bg

Подобни статии

Top