Нови арести в Басейнова дирекция – Пловдив

Днес съдът ще решава дали да остави зад решетките за постоянно директорката Цветелина Кънева

Нови арести са извършени в Басейнова дирекция – Пловдив тази сутрин. Това съобщи за DCNEWS директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Той уточни, че в момента в дирекцията се провежда специализирана полицейска операция под ръководстовто на Специализираната прокуратура и отказа да даде повече информация. До момента не е ясно колко души са задържани и какви процесуални действия се извършват по време на акцията.

Днес се очаква да бъде гледана мярката за неотклонение на шефката на дирекцията Цветелина Кънева, която бе арестувана с с обвинение за безстопанственост.

Припомняме, че тя бе задържана за 72 часа.

Според обвинението през декември 2018 година при приверка на „Басейова дирекция“ е установено, че има незаконен сондаж на територията на „Захарни заводи“ Пловдив. Издадени са две наказателни постановления по 2000 лева и парите веднага са платени.

След това обаче, не са били предприети никакви мерки от страна на служителите на Басейнова дирекция за прекратяване на незаконното водочерпане. Установено е, че „Захарни заводи“ черпи вода от незаконен водоизточник, като по този начин ощетява държавата, тъй като не заплаща нито една стотинка за ползването на водата.

Подобни статии

Top