Нови дръвчета по бул. „Дунав“ (СНИМКИ)

Кметът на „Северен“ Стоян Алексиев с много новини за придобивки в района

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев даде старт на залесителна акция в зелената площ на бул. „Дунав“ с номера 176-178. Мястото бе обогатено с 5 броя липи и 2 композиции от по 3 броя иглолисти храсти от вида туя . Инициативата е съвместна на районното кметство и ОП „Градини и паркове“, а в мероприятието се включи и заместничката на Алексиев – Лариса Кътова. „Желанието ми е да виждам района все по-зелен и красив“, сподели районният кмет.

И още – по желание на хората от квартала е изградена пешеходна алея, монтирани са 4 нови пейки, поставени са 2 кошчета. Старите пейки пък са преместени и освежени в ярки цветове. „С изграждането на пътеката хората ще преминават спокойно, а в обособения нов кът ще има къде да отдъхнат“, коментира Алексиев.

По-късно Стоян Алексиев и Лариса Кътова направиха инспекция на дейностите в парк „Красива България“, където монтирането на нова беседка върви към своя край. Предстои и облагородяване в парка, предвидени са още няколко акции по засаждане на фиданки на различни места до края на годината. Кметът на „Северен“ разказа също така, че за удобство на велосипедистите отскоро са поставени 2 велостойки в района – пред входа на пощенската станция на ул. „Иван Рилски“ 7 и на ул. „Благовест“ 2А.

Подобни статии

Top