Още двама служители на УМБАЛ „Св. Георги“ с COVID – 19

Областният кризисен щаб излезе с информация за новите случая, установени в Пловдив

Областният кризисен щаб излезе с информация за новите случаи на коронавирус, установени на 29.03.2020 година в Пловдив – четете ТУК.

По данни на РЗИ-Пловдив единият от пациентите е приет в УМБАЛ „Каспела“ с оплаквания и съмнение за тази инфекция. Хоспитализиран е в новосъздадения блок за прием и изолация на пациенти с COVID -19, определен за такъв по указания на Областния медицински щаб и при стриктно спазване на всички изисквания.

Другите двама с положителни проби са служители на УМБАЛ „Свети Георги“. В момента тече епидемиологично проучване, с установяване  на контактните лица и прилагане на съответни противоепидемични мерки.

2535 лица са лицата, поставени под карантина към момента в Пловдивска област, съобщи още областният управител Дани Каназирева. 212 са проверките за спазване на противоепидемичните мерки, извършени само в съботния ден. Става дума за 171 броя търговски обекти, 40 броя обекти с обществено предназначение – фризьорски салони, фитнес и други, и една автогара. Извършена е и проверка по сигнал, постъпил по телефона в РЗИ, за неспазване на Заповед №РД-01-124/13.03.2020 год., сигналът е бил неоснователен.

Подобни статии

Top