Нови две пловдивски болници разкриват отделения за лечение на COVID – 19 - DC news

Нови две пловдивски болници разкриват отделения за лечение на COVID – 19

В графика за есенно-зимния сезон влизат частните здравни заведения УМБАЛ „Еврохоспитал“ и болница „Медлайн“

Още две болници в Пловдив се включват в графика за есенно-зимния сезон за обезпечаване на лечението на пациенти с COVID – 19. Това са частните здравни заведения УМБАЛ „ЕВРОХОСПИТАЛ“ – Пловдив, където ще бъдат разкрити 20 легла и болница „Медлайн“ – с 10 легла за интензивно лечение. Това съобщи областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева, която заедно с д-р Сийка Димчева от РЗИ провери каква е организацията в болница Еврохиспитал.

Искаме преди есенно-зимния сезон, тъй като очакваме по-голямо напрежение в края на октомври, когато вече са факт и  сезонните грипове, Пловдив и региона да бъде максимално добре подготвен. Стремежът ни е да имаме достатъчно на брой легла, но и те да бъдат разпределени  равномерно и балансирано  в болниците  – между такива, които са за пациенти с  установен Ковид-19  и за такива, които не са с доказана диагноза. Целта ни е да облекчим и  Спешна помощ  особено през нощта. Да знаят къде има легла, как да не се сместват потоците при транспортирането и приемането им. Схемата, която сме възприели за нашия регион е достатъчно на брой болници с не голям брой легла, за да имат възможност за останалата лечебна дейност извън коронавируса„, обясни Каназирева.

От своя страна директорът на Еврохоспитал д-р Димитър Димитров обясни, че секторът за лечение на Ковид-19 ще работи денонощно. Направен е  график до края на месеца, но има готовност и за следващите месеци да се обезпечи с кадри. Спазени са всички изисквания в необходимите помещения, осигурени са специални бактерицидните лампи за дезинфекция. Пациентите ще бъдат прегледани първо в приемен кабинет. Осигурен е отделен вход, за да не се смесват потоците

Смятам, че това, което направихме е добро и на пациентите, които ще се лекуват в нашето лечебно заведение, ще бъдат създадени необходимите условия за лечение. Също така, ние продължаваме да командироваме наши екипи в УМБАЛ „Св. Георги“, за да се обезпечи лечението на интензивните, на тежките случаи, така че този наш ангажимент изпълняваме и до момента и ще продължим да го изпълняваме и в следващите месеци„, посочи д-р Димитров.

Областният управител допълни, че е изготвен графика до края на годината с 5 екипа, които дават другите болници, за интензивното отделение в УМБАЛ „Свети Георги“.

1 2

Подобни статии

Top