Нови финансови корекции за Асеновград, този път за проекта за квартал „Запад“

Започва отстраняването на забележките по проекта за благоустрояване на най-големия квартал

Забележките са много, наложени са и финансови корекции

Фирмите, осъществили ремонтните работи по проекта за благоустрояване и облагородяване на асеновградския квартал „Запад” започнат да отстраняват нередностите. Екип от общината е констатирал множество забележки при извършения оглед и изпрати уведомителни писма до изпълнителите да предприемат действия. Това съобщи заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров.

Част от установените нередности са запушени шахти, некачествено изпълнение на тротоарна настилка и детските площадки, както и на спортни игрищата.

Наклонът на положената асфалтова настилка на една от улиците в квартала не отговаря на изискванията, поради което при валежи дъждовната вода влиза в блоковете. А кучешката площадка е обрасла в растителност.

Ремонтните дейности в квартала са спрени от 29.07.19 г.

Мотив за временно преустановяване на ремонтните дейности през лятото на миналата година са били неблагоприятните климатични условия за засаждане на растителност.

Проектът се реализира с евросредства в размер на 5 милиона лева, с изключение Зона 5. За нея необходимата сума бе осигурена от спестен при провеждане на обществени поръчки финансов ресурс по Оперативна програма „Регионално развитие“.   Допълнително 1 000 000 лева бе националното финансиране. Община Асеновград не е съфинансирала проекта, но наложените финансови корекции трябва да бъдат платени именно от администрацията на града.

Подобни статии

Top