Нови катерушки, фитнес и паркинг правят в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

Нова детска площадка и паркинг за 17 автомобила ще бъдат изградени в район „Централен до края на годината.

Това съобщиха от районната администрация. Катерушките ще се намират на ул. „Богомил“ 47-53 и ще бъдат завършени през ноември.

До края на годината предстои да бъде изградена и площадка с фитнес на открито на ул. „Киев“. Неизползваема общинска постройка в близост пък ще бъде премахната и на терена ще бъде изграден паркинг за 17 автомобила.

Двата проекта се реализират по програма на Министерството на екологията, Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), което в гр. Пловдив финансира общо 5 проекта, 2 от които са в район „Централен“.

От администрацията съобщиха още, че след множество сигнали от граждани, на ул. „Капитан Райчо“, в отсечката между бул. „Цар Борис III Обединител“ и ул. „Петко Д. Петков“, е изграден нов бордюр, който разделя тротоара от зоната за паркиране. „При нас постъпиха много сигнали от граждани, които удрят броните на автомобилите си в прекалено високия бордюр. Сега не би трябвало да има проблем“ коментира районният кмет Георги Стаменов.

Подобни статии

Top