Нови легла за пациентите и мултифункционална количка получи болницата в Асеновград

18 нови медицински легла и мултифукционална носилка за транспортиране на

тежко болни пациенти получи като дарение Първо вътрешно отделение на МБАЛ -Асеновград.

Оборудването е на стойност 15 хиляди лева и е специално закупено за нуждите на болничното заведение.

Медицинските легла вече са монтирани в три от болничните стаи на отделението. Леглата са снабдени с удобен матрак и  повдигащи механизми, което ще улесни работата на екипа от специалисти и ще създаде удобство на пациентите.  В зависимост от начина, по който пациентът лежи, леглата могат да бъдат променяни, като механизми позволяват лесно нагласяне на желаната позиция на гърба и краката на пациента.

 

„Подмяна на болничните легла до момента в отделението не е правена. Оборудването е старо и е на повече от 40 години. Новите съвременни медицински легла сменят обикновените легла, тип  „русенски“ с пружина“, обясни д-р Георги Иванов, завеждащ Първо вътрешно отделение към МБАЛ -Асеновград. По думите му в условията на конкуренция за едно болнично заведение, освен екипът специалисти, водещо е и комфортното обзавеждане и добрите условия за пациентите.

Първо вътрешно отделение получи подаръка в деня, когато се чества един от най-тачените християнски празници – Успение на Света Богородица.

„Благотворителността е част от нашето отношение към хората, които живеят и работят в региона. Вярваме, че с добро отношение и грижа към хората нещата ще се случват“, каза Румен Цонев, главен изпълнителен директор на фирмата -дарител. За по-малко от две години това е второ дарение в отделението от тази фирма. В помощ на лекарите сега е модерен ехограф, който дава възможност за по -добра диагностика на сърдечно-съдовите и белодробни заболявания.

За жеста на благотворителност фирмата получи и специално свидетелство за дарение.

„Вашата фирма се превърна в меценат за община Асеновград“, заяви кметът д-р Емил Караиванов.  „Това е изключително дарение и ние сме благодарни, че намирате смисъл да инвестирате и в здравеопазване“. 

Първо вътрешно отделение към МБАЛ Асеновград разполага  с леглова база от 36 легла. Към момента в отделението няма незаето лекарско или сестринско място, и то работи с пълен кадрови капацитет.

 

 

Подобни статии

Top