Нови паркинги, детски площадки и реновирани пътни артерии отчете кметът на „Централен“

През 2019 година предстоят нови предизвикателства, посочи Георги Стаменов

6 нови детски площадки, четири ремонтирани пътни артерии, нови паркинги и пешеходни пътеки, са само част от направеното през годината в центъра на Пловдив. Това отчете пред градската общественост кметът на район „Централен“ Георги Стаменов по време на втория си годишен отчет.

При препълнена зала премина отчетът. Сред присъстващите в залата  бяха председателят на Общински съвет – Пловдив Савина Петкова, Председателят на УС на сдружение „Бизнеса за Пловдив“ инж. Любозар Фратев, директорът на БЧК Пловдив д-р Петрония Карамитрева, арх. Петко Костадинов – председател на районната колегия на КАБ – Пловдив, районни кметове, домоуправители и служители на администрацията.

Обновените площадки в „Централен“ са на булевард „Свобода“  и улиците „Кап. Райчо“, „Младежка“,  „Богомил“, „Киев“ и „Бузлуджа“. Там децата вече могат да играят безпрепятствено на съвременни и безопасни катерушки и детски съоръжения.

Ремонтирани бяха изцяло булевардите „Васил Априлов“ и „Марица-юг“, реконструкции имаше и на улиците „Йосиф Шнитер“ и „Захари Стоянов“, а тези дни стартира ремонтът на бул. „Свобода“.

Започнаха ремонтните дейности на Бунарджика. До края на 2019 година се очаква тепето да стане любимо място за пловдивчани.

В района са издадени 200 предписания за премахване на стари автомобили, а репатрираните коли са 49. Засадени са над 400 дървета, 500 декоративни храсти и 120 000 цветя.

„Предстои 2019-та, когато Пловдив ще посрещне голям брой чуждестранни туристи и много предизвикателства“, каза Георги Стаменов. По думите му тогава ще започне реконструкцията на Галерия Детмаг, ще бъдат направени паркингите на бул. „6-ти септември“, на бул. „Мария Луиза“ и „Източен“, зад заведение за бързо хранене на ъгъла на булевардите „Източен“ и „6-ти септември“ и др.

Подобни статии

Top