Нови пет експертизи поиска защитата на Венцислав Караджов от Апелативния съд

Апелативните магистрати отново не пуснаха от ареста бившия полицай

тново останвиха в ареста бившия полицай Венцислав Караджов, който бе обвинен в убийството на двамата си родители – Божурка и Цветан Караджови. Апелативният съд под тепетата отхвърли искането му за промяна на мярката от „задържане под стража“ в „домашен арест“, тъй като въпреки че са изминали повече от 5 години от задържането му, по неговия случай работата не е спирала.

Според апелативните магистрати предположението, че той е извършител на двойното убийство остава неразколебано, а освен това имало опасност да се укрие при по-лека мярка за неотклонение.

На днешното заседание по делото в Апелативния съд бяха разпитани четирима свидетели и едно вещо лице.

След това съдът назначи 5 експертизи по искане на сред тя са съдебно-икономическа на имотите на убитите Божурка и Цветан Караджови, а също и на Венцислав Караджов и съпругата му Каля, съдебно-геодезична експертиза със задача да се изработи скица на имота, в който е станало убийството. Поискана бе и сравнителна експертиза на намереното ДНК на „козия крак“ с ДНК, намерено на верига с катинар, които не са на подсъдимия, а също и химическа експертиза на открито влакно, което да се сравни с дрехите на пострадалите по време на убийството им и балистична експертиза на намерената гилза, която да се сравни с тези от разкрити и неразкрити престъпления в базата данни на МВР.

По време на заседанието стана ясно, че пистолетът, с който е извършено убийството, все още не е намерено. 9 пъти е била източвана водата от Гребната база и каналът е претърсван за оръжието, но то не е открито.

Съдът отложи делото за 17 септември от 10 часа.

Подобни статии

Top