Нови пет случая на COVID-19 в Асеновград, жена на 76 години почина

От днешните случаи, обявени в Националната система, голям брой са свързани с посещението

на футболния мач ЦСКА – Локомотив Пловдив, абитуриентските балове и последващи посещения в барове и дискотеки, военното поделение в Асеновград, надзиратели в пловдивския затвор, а останалите са единични случаи, които в момента се проучват. Това съобщават от Областния кризисен щаб в Пловдив.

5-ма са диагностицираните с COVID-19 от поделението в Асеновград – 3 жени и 2 мъже, всички са на домашно лечение.

Днес в системата вече са регистрирани и 4-та футболисти на Локомотив Пловдив (за които вчера бе съобщено от клуба), също така, отбелязан в системата е и далият положителна проба домакина на отбора. Всички са на домашно лечение. 6 от случаите имат обща връзка с това, че са били и на футболната среща за финала на купата, а след това са празнували в бар „Сикретс“ или „Бушидо“. Те са на различна възраст, предимно млади хора, мъже и жени, всички са в дома си под наблюдение.

От новорегистрираните, отново има празнували абитуриентски бал – 5-ма, като след това всички те са продължили да празнуват в нощни заведения – отново „Бушидо“, „Сикретс“, но и двама от тях съобщават, че са посетили дискотека „Премиер“. От РЗИ са дадени необходимите предписания и се извършват епидемиологични проучвания.

От пловдивския затвор с положителни проби са и двама надзиратели на домашно лечение, като единият е жител на Община Карлово, а другият на Община Марица. От Община Карлово към днешна дата има регистрирани още 3 случая – 2 жени на 20 и 55г. и дете на 7г. Не са хоспитализирани. Сред случаите имаме нов положителен от Перущица – жена на 42г. евангелистка. На домашно лечение.

В Община Родопи новите случаи са 3, които са на домашно лечение. Сред днешните случаи има 3-ма хоспитализирани – мъж на 32г. от Община Марица, мъж на 56г. от Пловдив и мъж на 49 години от Община Кричим. 

Има и един починал пациент от коронавирус – жена на 76г. от Община Стамболийски, която е имала няколко придружаващи заболявания.

Общите случаи за Област Пловдив са 381, на домашно лечение са 217 лица, оздравелите са 107.

Подобни статии

Top