Нови сортове рози изненадват пловдивчани напролет

ОП „Градини и паркове“ засажда стотици нови рози по булевардитe в Пловдив

От началото на месеца екипи на ОП „Градини и паркове“ засадиха над 700 нови рози в разделителните ивици на бул. „България“ и „Карловско шосе“.

„Хубавото време ни позволи да възстановим растителността, унищожена  поради кражби, пътно-транспортни произшествия или други причини. С 400 храста рози попълнихме липсите по „Карловско шосе“, а другите засадихме на „България“, каза директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

Според него интересни сортове рози приятно ще изненадат пловдивчани и гостите на града по бул. „Цар Борис III Обединител“. Насажденията оттам бяха извадени и преместени в разсадника  заради строително-ремонтните дейности във връзка с реконструкцията на подлеза на ул. „Гладстон“.

Предвижда се те да бъдат засадени в други градски пространства, а разделителната ивица от южната страна на Тунела да се разкраси с нови, невиждани досега на публични места в Пловдив рози.

Служители на „Градини и паркове“ вече поставят почвата, като работят предимно в неделя, за да не се затруднявана автомобилният трафик.

Подобни статии

Top