Нови, ужасяващи факти за побой над възрастни от Дома за хора с увреждания в Пловдив

Възрастен човек е бил подлаган на насилие в Центъра за настаняване от семеен тип

Нови ужасяващи факти за нечовешко и престъпно поведение на служители от  Центъра за настаняване от семеен тип на възрастни хора с деменция в Пловдив станаха ясни тази сутрин в ефира на NOVA. Дъщерята на човек на име Никола, който е пребивавал в дома, има съмнени, че баща ѝ е бил бит от служителите.  Анна Колева Кадирова разказва, че по разказите в първия репортаж на телевизията е разбрала, че става дума за баща ѝ.

„Имах съмнения, че има нещо нередно. Няколко пъти съм виждала синини по него – по ръцете и разцепено ухо. Когато попитах  откъде са тези синини, от персонала ми казаха, че той е падал, на което аз вярвах, защото той не беше много стабилен“, обясни жената. По думите й синините били като от силен удар, а едната била доста стара рана. Тя е направила и снимки на синините по ръцете на възрастния мъж.

„Веднъж, когато си тръгвах, едната жена, която го обслужва, щеше да го къпе и той пред нея и пред шефката Тянева каза: „Нали няма да ме биеш?“. Всички млъкнахме и аз попитах Тянева случвало ли се е това. Тя разбира се отговори: „Чичо Кольо, какви са тези глупости, няма такива неща“. Аз помислих, че той просто си въобразява, нещо от деменцията“, даде пример Кадирова.

Тя допълни, че служител в дома ѝ е разказал, че баща ѝ е бил изкъпан, а после оставен мокър и гол при отворена врата на течение, евентуално – да се разболее.

„Оплаках се на персонала, а след време служителят вече го нямаше на работа“, поясни жената. Тя обясни, че персоналът е бил винаги много любезен пред близките на хората с увреждания.

Според Кадирова, когато баща ѝ е починал, брат ѝ е изискал досието на възрастния човек, но му е било отказано да го види. Тя е подала сигнал в полицията, в който ще приложи и снимките, които доказват побоищата над баща ѝ. 

1 2

Подобни статии

Top