Новият американски президент полага клетва днес - DC news

Новият американски президент полага клетва днес

Церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Джо Байдън ще се проведе в ограничен формат и в съответствие с нормите за социално дистанциране

46-ят президент на Съединените американски щати ще положи клетва днес. В речта си избраният за президент на САЩ Джо Байдън ще призове за национално обединение. В обръщението си при встъпването в длъжност Байдън „ще отправи послание за постигане на напредък от страната. Послание за единство. Послание да бъде свършено това, което трябва“.

Заради пандемията организаторите са решили да се откажат от парада по случай встъпването в длъжност на следващия държавен глава.

Продължаващото традиционно около два часа шествие се гледа на живо от десетки хиляди души, които се нареждат по пътя на новия президент към Белия дом. Вместо това телевизиите ще излъчат виртуална версия на парада, в която музиканти, танцьори и други артисти ще участват във видео формат.

След церемонията по встъпването в длъжност Байдън и Камала Харис, избрана за вицепрезидент на САЩ, ще вземат участие в традиционния преглед на войските на Капитолийския хълм. Пред тях ще вървят представители на всички клонове на американските въоръжени сили, при спазване на нормите за физическа дистанция. След това военните ще придружат Байдън до Белия дом.

Той възнамерява да предприеме незабавни действия за борба с коронавируса и отмяна на някои от най-спорните политически решения на президента Доналд Тръмп.

Подобни статии

Top