Новият диктатор на Гвинея с ултиматум към Па Конате и компания!

Полковник Мамади Думбуя, който дойде на власт след военен преврат, поиска от националите Купата на Африка или да върнат парите, които са получили от държавата

Неволите на звездата на Ботев (Пловдив) Па Конате около националния отбор на Гвинея нямат край. Един от най-добрите легионери у нас получи сериозен ултиматум преди старта на Купата на африканските нации.

Той беше отправен от новия президент на страната полковник Мамади Думбуя, който организира военен преврат на 5 септември и свали от власт дотогавашния държавен глава Алфа Конде.

Полковник Думбуя се срещна с националите на Гвинея вчера, а медиите разкриха посланието му към футболистите. То е било кратко и ясно, но едва ли е допаднало на Па Конате и компания.

“Донесете трофея или върнете парите, които инвестирахме във вас. Точка”, казал военният пред футболистите. Гвинея обаче не само, че не е сред фаворитите за спечелване на трофея, а дори излизането от групата е под въпрос.

Там Па Конате и компания ще спорят с отборите на Сенегал, Малави и Зимбабве. Първата среща на Гвинея е на 10 януари срещу Малави.

Подобни статии

Top