Новият главен прокурор: Единствената разделителна линия е неспазването на закона

Не прокуратурата е причина за всички проблеми в държавата, коментира Иван Гешев

Новият главен прокурор Иван Гешев заяви, че ще работи за това да има повече справедливост за гражданите и именно това е прозвучало, според него, и в думите на държавния глава. Веднага след срещата си с Румен Радев и изявлението му, Гешев напусна „Дондуков“ 2.

Президентът подписа указа за назначаването на Иван Гешев (ВИДЕО)

Пред медиите, които го чакаха отвън, той изведе основния критерий на работата на прокуратурата занапред – дали се спазва законът, или не.

„Не прокуратурата е причина за всички проблеми в тази държава, както се опитва да внуши един политико-олигархичен кръг и идеологията на един кръг от партии. Прокуратурата не е безгрешна, но да се фиксираш и да изградиш своята идеология, за това, че една институция е нещо лошо, това е непродуктивно. Това уврежда имиджа на цялата държава, освен в нечий личен интерес“, заяви Гешев.

Коментарът му бе по повод онези, които са били срещу кандидатурата му и явно са се притеснили, след като е станало ясно, че ще бъде номиниран.

„Разделителната линия е дали спазваш закона. Явно предвид реакцията, която беше спрямо процедурата за избор, беше реакция на притеснение. Трябва да се притесняват всички хора, които не спазват закона. Следва да се притесняват всички, които нарушават закона, независимо от кой олигархичен кръг са“, закани се Гешев.

„Явно много хора реагираха, аз не съм правил такова разделение. Това дали някой ме хвали, или не, за мен не е критерий за нищо. Критерий е дали някой нарушава закона, няма друг критерий. Трябва да се притесняват всички“, уточни Гешев.

„Не прокуратурата е причина за всички проблеми в тази държава, както се опитва да внуши един политико-олигархичен кръг и идеологията на един кръг от партии. Прокуратурата не е бегрешна, но да се фискираш и да изградиш своята идеология, за това, че една институция е нещо лошо, това е непродуктивно, това уврежда имиджа на цялата държава, освен в нечий личен интерес“, заяви Гешев.

1 2

Подобни статии

Top