Новият областен управител Йордан Иванов встъпи в длъжност, кметът му подари икона на Света Богородица

Законността и професионализмът ще са приоритетите на новия областен управител Йордан Иванов.

Това стана ясно днес, след като Иванов встъпи в длъжност. Той бе категоричен, че няма да говори за проблеми извън неговите правомощия и обеща, че в близко бъдеще ще оповести ясен и конкретен план със срокове и задачи за всичко, което ще върши, докато е на поста.

„Законността ще ме води на първо място. Когато изискваш, трябва да показваш. Всяка една стотинка, която изхарчи областната администрация, ще бъде публична, няма да има нищо скрито за никого“, обърна се Иванов към журналистите.

Новият областен управител на Пловдив поема поста

По думите му кметовете на територията на областта ще се ползват с пълна подкрепа от негова страна и на администрацията.

„Слагаме край на надменното отношение към местната власт. Аз съм избран с решение на Министерски съвет и утре мога да бъда освободен, но кметовете на общини са избрани от хората и те са най-близко до тях, познават най-добре нуждите на хората. Знам, че това са просветени хора и знаят как да управляват живота си и не е необходимо някой да им подхвърля пари от прозореца на джипа си“, подчерта Иванов.

Той допълни, че ще инициира създаването на комитети, в които да влязат експерти, които реално да управляват града.

Пловдив ще има нов областен управител, кой ще е той?

Йордан Иванов открои като приоритет и справянето с пандемията, като посочи, че ще прилага политиките на властта. Той добави, че ще изиска справка от общините за приоритетните проекти, за да помогне за придвижването им, като ще търси финансиране.

На въпрос ще има ли промени в екипа на Областната управа Иванов отговори:

„Чистка ли е трудоустроени партийни кадри да получават възнаграждения от данъците на българите? Ще обследвам с всички сили ефективността на разходване на общите ни пари. Това означава, че всички хора, които вършат професионално работата си могат да бъдат спокойни“.

Официално: Пловдив с нов областен управител

Преди брифинга с журналисти новият областен управител получи символите на властта – ключа от кабинета и печата от досегашния губернатор Ангел Стоев. На церемонията присъства и кметът Здравко Димитров. Той благодари за добрата съвместна работа на досегашния областен управител на Пловдив Ангел Стоев и пожелавам на новия губернатор Йордан Иванов успех. След това му подари икона на Света Богородица с пожелание да закриля добрите дела за цялата област.

Снимки: Областна управа и Община Пловдив

Подобни статии

Top