Новият политически сезон на Пловдив започна с кадрови решения

Следващото заседание на ОбС ще е в началото на декември

Ясни са заместник-председателите на новия пловдивския Общински съвет. След единодушно решение местата се попълват от Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“, Димчо Петров от ВМРО – БНД, Николай Бухалов от „Кауза Пловдив“ и Стефан Дедев от групата на ГЕРБ.

Начело на старейшините застана и председателят Александър Държиков. В последствие той поиска и бе освободен като член на УС на ОФ „Пловдив 2019“ с мотива, че би желал да се отдаде изцяло на работата си като съветник №1, но увери, че така или иначе решенията, касаещи фондацията минават през Общинския съвет и той ще ги следи много внимателно.

По предложение на Парасков пък бе добавено, че всички проектни предложения, направени от фондацията до този момент, ще бъдат разгледани и одобрени от новия Управителен съвет.

„Изборите приключиха, страстите утихнаха“, заяви на старта на активния политически сезон на новия мествен парламент и кметът Здарвко Димитров. Той определи първото заседание като нормално, поздрави избраните, но им и напомни, работата тук е обвързнана с огромна отговорност, а цел е одобрение на най-добрите решения за града под тепетата.

„Очакванията на гражданите към нас са много големи. Общинският съвет е мястото, където се правят политики, решават се политически спорове чрез дебати. Трябва да намерим най-доброто решение за даден проблем, при това бързо и качествено, за да стане градът ни по-добро място за живеене“, каза още той и декларира, че ще води открита политика в диалог. „Нашият успех е успех за всички граждани на Пловдив“, подчерта Димитров.

Следващото заседание на ОбС ще е на 5 декември.

Какво още обяви кметът Здравко Димитров – четете ТУК.

 

Подобни статии

Top