Новият президент на Ботев: Трябва да бъдем единни в името на клуба

Бюджетът на клуба е осигурен за следващата година, заплатите са платени, няма място за драми

Новият президент на Ботев (Пловдив) Иван Йотков даде обширно интервю за предаването „Домът на футбола“ по Diema Sport. Досега той бе изпълнителен директор, но от вчера изпълнява съвместно двете длъжности. Йотков увери, че въпреки промените по върховете на клуба, бюджетът на „жълто-черните“ за следващата година е осигурен.

Той още разкри, че предстои подписването на два нови спонсорски договора.

„Предвид очакваното преструктуриране на дружеството и придобиването на акциите от нов инвеститор и с цел по-добра оперативност, временно, подчертавам временно, функцията председател на борда на директорите ще бъде изпълнявана от изпълнителния директор на клуба.

Това не трябва да се тълкува по някакъв драматичен начин. Очакванията са, че след придобиването на акциите от инвеститор, той да определи съвета, с който ще работи. Това е негово изконно право“, коментира Йотков.

Той каза още, че наставникът на тима Николай Киров ще трябва да даде писмено обяснение за изказванията си в медиите, касаещи финансовото състояние на пловдивчани.

„Беше изслушан старши треньора Николай Киров. Беше му поискано писмено обяснение за негово медийно изказване, касаещо финансовата рамка на клуба. Това е извън спортно-техническата компетенция на треньора.“

Ето какво сподели още новият силен човек в Ботев:

„Съветът на директорите потвърждава, че финансирането на клубът е обезпечено. Искам да поясня, че нивото на финансиране от миналия сезон е запазено. В началото на зимата финансовата рамка на мъжкия отбор бе увеличена с цената на дефицит, който допуснахме. Не бихме искали да допускаме дефицит и задлъжнялост на клуба.

Това не означава, че в клуба няма пари и излишни драми. Недоразумението явно се получи от това, че треньорът е гледал бюджета от един ракурс, а господин Палийски е гледал от друг ракурс. Различен е изказа на двамата и са имали различни неща предвид. Финансовата рамка бе запазена.

Всички сме загрижени за бъдещето на Ботев, но бюджетът е осигурен за следващата година. Предстои обявяването на два нови спонсорски договора. Заплатите на футболистите са платени, има неплатени бонуси, които са в размер от 1000 до 3000 лева. Те ще бъдат разплатени в скоро време.

Към момента няма официално оферта, за който и да е наш играч. Ако има такова, то ще бъде разгледано. Ако то е добро за клуба и за футболиста и е в унисон с вижданията на спортно-техническия щаб, не е невъзможно да се случи. Това няма да доведе до намаляване на качеството на отбора, а ще бъде компенсирано с подходящ входящ трансфер.

Очаквам сред феновете вече да има спокойствие и най-вече да бъдем единни. Това подхожда на Ботев като клуб, това ни задължава и Ботев като име. Всички ние дали работещи в клуба или фенове, трябва да можем да подтискаме собственото си его в името на Ботев. Това идеята на разговорите, които имахме.“

Снимка: Диема спорт

Подобни статии

Top