Новият шеф на АПИ е инж. Ивайло Денчев

Инж. Денчев е назначен за и. д. председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова от понеделник, 26 юли 2021 г., инж. Ивайло Денчев е назначен за изпълняващ длъжността председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ до назначаването на титуляр.

Това съобщиха днес от пресцентъра на МРРБ.

Инж. Ивайло Денчев бе уволнен като член на УС преди около десетина дни заедно с председателя Апостол Минчев. Тогава служебният министър Виолета Комитова мотивира това с писмо на бившия шеф на АПИ, с което той си позволил да спре всички пътни ремонти в държавата.

Сега обаче Денчев е върнат обратно. Според източници на „24 часа“ причината това да стане е, че няма кой да подпише ведомостите за изплащане на юлските заплати в агенцията. Отстранените на 17 юли Апостол Минчев и Ивайло Денчев не са имали време да го направят, а заплатите на повечето служители в АПИ и в Националното толуправление, което е на подчинение на агенцията, се получават в последните работни дни на месеца за текущия месец. Те обаче няма как да бъдат платени ако ръководителят на ведомството не е подписал ведомост, с която парите да се изтеглят. Държавна агенция да не може да плати заплатите на служителите си не се е случвало в България от години.

Другата пареща тема в пътната агенция е съдбата на обществената поръчка за изграждане на обходния път на Габрово с тунел под Шипка. Класирането на офертите вече е приключило, но има обжалване от един от участниците, което прави неясно дали и кога ще има договор с победителя. Съмнително е обаче дали и.д. шеф на АПИ може да подпише или да спре подписването на договор за около 350 млн. лв.

Подобни статии

Top