Новият шеф на културата в Пловдив залага на диалога

Пламен Панов не планира промени в екипа си.

Диалогичност и работа в партньорство. Така новият зам.-кмет по култура на Пловдив описва стила на работа, който ще наложи, предава Радио Пловдив.

Рокади в културния екип Пламен Панов не планира. „Искам да работя с тези хора. Когато имаш печеливш отбор, не го променяш“, коментира по този повод той. Още в в първия си работен ден през миналата седмица Панов е разговарял с  хората, с които ще работи заедно, сега му предстоят срещи с директорите на музеите, галериите, библиотеката и независимия сектор в културата.

„Проектът за дигитализация на културното наследство на Пловдив е микромодел на начина, по който смятам да работя оттук-нататък. Съветът на Европа е признал този проект за добра практика в своята стратегия. Прогресът на България всъщност е признат чрез Пловдив и ако искаме да постигаме подобни успехи, ние трябва да ги правим заедно в диалогичност“, отбеляза новият зам.-кмет на града под тепетата. Точно Панов бе ръководител на проекта „Дигитално-културно историческо наследство на Община Пловдив“, по който са създадени два дигитални центъра и четири мобилни станции за дигитализация.

„Готови сме да пуснем за обсъждане новия културен календар за 2020-та година, който е изключително интересен и е за около 1 милион лева. Два акцента от календара вече са със завишено финансиране.  На първо място това е програмата за мобилност, която позволява пловдивското изкуство да бъде по-силно представено в чужбина и включва пътуването на творци и техни произведения в Европа. Завишено е и финансирането на  гражданските и творческите прояви в районите на града“, отбеляза Панов.  Предстои клутурният календар да бъде обявен и гласуван на сесия на Пловдивския общински съвет.

Попитан дали ще бъде  в Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“, Панов отговаря: „Да, но това е нещо, което ще бъде предложено да се реши на Общински съвет, ако г-н Димитров (кметът на града) прецени и направи предложението.“

Подобни статии

Top