Новината за акция на ДАНС и МВР във ВиК – фалшива, проверките са за цялата страна

Шефовете на ОДМВР и ВиК опровергаха информацията в сайта на местен вестник

„Фалшива е новината за акция „ВиК“-Пловдив. Не се извършват проверки нито от ДАНС, нито от МВР във ВиК Пловдив“, заяви тази сутрин за DCNEWS шефът на ОДМВР ст. комисар Йордан Рогачев. По думите му предстои извършване на такива проверки в Област Пловдив, но те са по национален план, спуснат от министъра на вътрешните работи.

„Нямаме акция във ВиК“, подчерта Рогачев и опроверга изнесената от вестник „Марица“ тази сутрин информация  че двете силови структури са влезли във водоснабдителното дружество.

„Проверките на ДАНС и МВР във „ВиК“ са текущи и са за цялата страна, не само за Пловдив. Във всички ВиК-дружества в страната се правят анализи на дейността и текущото състояние на дружествата и от всички управители е изискана една и съща информация“. Това заяви пред репортер на DCNEWS шефът на „ВиК“ Пловдив Спартак Николов по телефона тази сутрин.

Освен това всички водоснабдителни дружества били част от националната инфраструктура и се проверявали редовно, добави той.

Информация е поискана от всички „ВиК“ дружества

В случая от всички управители била изискана една и съща информация от ДАНС и МВР в тридневен срок, който изтича днес. „Ние сме предоставили тази информация още вчера, така че няма нищо извънредно и чрезвичайно. Никой не е нахлул във „ВиК“ Пловдив“, подчерта и Николов, визирайки информацията, излязла тази сутрин във вестник „Марица“. 

1 2

Подобни статии

Top