Новите данни за COVID – 19: 81 са излекуваните българия, 35 са починали

19 са новите случаи през последното денонощие. Няма положителна проба за Пловдив

19 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие, от тях 9 са в болница. По градове разпределението им е както следва: 14 в София, 4 в Стара Загора и 1 в Благоевград. Няма нов случай в Пловдив. 2,8% е увеличението спрямо предходния ден.

С това общият брой на заразени с COVID – 19 стигна 695, 194 от тях са в болница, 122 от тях пък са в столични лечебни заведения. 28 са в интензивно отделение. Цифрите оповести председателят на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутфафчийски на редовния си брифинг за деня.

Според данните: 37 са медицинските лица с доказана инфекция. Един е новият случай в това направление и става дума за акушерка от Център за спешна медицинска помощ в столицата.

10 са новите излекувани, с което общият брой става 81.

За съжаление има и нови починали – преди минути битката за живота си е загубила 73-годишна жена в Смолян; през последното денонощие са починали още трима: 43-годишен пациент от Пещера, 86-годишен пациент в Пирогов и 85-годишен пациент в Смолян. Всички те са имали тежки съпътстващи заболявания. Общият брой на починалите е 35. 4,9% е като цяло смъртността на България спрямо останалите страни.

Подобни статии

Top